Modern Office Interior Design, The Ministry Of Design In Singapore

0
14

Modern office interior design is completed designed by the Ministry of Design, a Singapore-based designer. They have completed designed an impressive interior design for their own office studio.

MODERN OFFICE INTERIOR DESIGN REVIEW

Ministry of Design, a Singaporean-based designer have completed designed their own office studio interior design which is located in Singapore. It is inhabiting 6 converted shop house units at the influence of the Singapore’s historic Chinatown area and the CBD, MOD’s own design studio which employs the same key principles which the govern its approach to the design-typological relevance, a disciplined material and the tonal palette and an ‘essentialized’ concept.

The designers are determined to find a building which is large enough to accommodate their entire office on a single floor in searching for a locale to base its creative endeavors. They fell strongly which open communication is the key to innovation and creativity; as such space would be without hierarchy or barriers, a truly open office.

MODERN OFFICE INTERIOR DESIGN CONCEPT

Which form a circulation axes spanning the entire space, the linear series of spaces within the studio are choreographed in between the perimeter of the twin datum lines. Mirrored terminus points elongate these axes and become daily ‘catwalks’.  Resembling a barcode, a series of mixed program are position along these catwalks and range from gallery space, meeting spaces, open plan desks, and hot desk discussion zones to a library.

A constant renewal and an avenue to express their selves without needing to reinvent the entire studio are allowed by the entry gallery space. All new interventions are conceived as the objects within the landscape of the existing space and are designed to remain visually separated.

Their work areas are intentionally pure black and white, which allows them to tackle the wide array of creative explorations against neutral foil. The library is finished in an unfinished timber and tectonically, it provides a more relaxed environment as a counter point to the rest of the space.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here